Phuket látnivalók

Phuket Látnivalók, Programok

Az általunk foglalható Phuket környéki programokat, túrákat angol nyelvű Phuket Programok oldalunkon találod, árakkal, fotókkal, leírásokkal. Magyar nyelvű tájékoztatásért, írj nekünk.

A Phuket programok a phuketi szállásokról indulnak, angol nyelvű idegenvezetéssel. Részletes magyar nyelvű tájékoztatóért írj nekünk,  kattints ide!

Phuket sziget tengerpartjai: ugyan a sziget minden oldalán találhatóak hosszabb-rövidebb homokos tengerpart szakaszok, a legnépszerűbb és legszebb partokat a sziget nyugati oldalán találjuk. A tenger kristálytiszta és mindig kellemes hőmérsékletű, egész évben 28-30ºC.

A déli oldalon fekszik Rawai Beach. A tengerparton új építésű apartmanok és éttermek között sétálhatsz. Ha szeretnéd meglátogatni a környékbeli szigeteket, Bon szigetet, Korall szigetet, innen juthatsz oda a legkönnyebben. A Rawai halpiacon kiadós tengeri lakomában lehet részed. A frissen vásárolt a halakat és egyéb tengeri herkentyűket a szemközti éttermekben azonnal elkészítik a normál éttermi árak töredékéért. Rawai környékét sok hosszabb távon itt élő külföldi választja lakóhelyül. Reméljük itt járva Te is úgy érzed majd, hogy szívesen eltöltenél itt néhány évet. Rawai környékén számos eldugott kis partszakaszt találsz, mint Nui, Ya Nui, Ao Sane Beach. Itt kevesen vannak és érdemes feltenni a búvármaszkot is.

Délen Nai Harn Beach a legnagyobb, a maga 800m hosszú fehér homokos tengerpartjával az egyik legszebb öböl a szigeten.

A sziget legdélebbi csücskében található a Laem Phromthep kilátóhely, mely a legnépszerűbb naplementéző hely a szigeten. Itt körbejárva láthatod a sziget déli részét és a környező szigeteket is.

Rawai irányából a hegyi úton haladva elefánt táborok, thai box és művésztelepek között vezet az út. A csúcson található a Kata-Karon kilátó, majd Reggae bárok, éttermek kitűnő kilátással. Mi lehetne kellemesebb, mint a tengerparti pihenést egy koktéllal megkoronázni a naplementében.

A hegyről leérve jobbra Kata Yai, balra Kata Noi felé veheted az irányt

Kata Yai Beach: a tengerparton néhány nagyobb szálloda, étterem és szórakozóhely található, ezek között külön érdekesség a Surfhouse, ahol szörfözhetsz is egy mesterséges hullámon. A tengerpart hangulatos, a parti út mentén sorakoznak az éttermek, szállodák, bárok. A déli csücsökben található Reggae bárból beláthatod az egész partot.

Kata Noi Beach: eldugott kis partszakasz kevesebb látogatóval és szállással, mindenképp érdemes meglátogatni.

Karon Beach: Katáról a parti úton haladva egy kisebb lejtő után Karon -ra érkezel. 4 km hosszú homokos tengerpartján bőven van hely a kikapcsolódásra. A tengerparti út mentén sorakoznak a nagyobb és drágább szállodák.  A tengerparttól távolodva találhatjuk az olcsóbb szálláshelyeket, Karon Beach központját, éttermekkel, bárokkal és egyéb szórakozóhelyekkel.

Patong Beach: a legnagyobb tengerparti központ, ha mozgalmas, nyüzsgő nyaralásra vágysz, akkor itt a helyed. Itt találhatóak a legnagyobb éjszakai szórakozóhelyek, ez a sziget éjszakai életének központja. Tengerpartja is zsúfoltabb, Patong északi részét ajánljuk. A parti út mentén éttermeket, szállodákat, szórakozóhelyeket, ajándékboltokat találunk minden mennyiségben. A hely sétálóutcáját, a Soi Bangla részt este 6-tól csak gyalogszerrel lehet látogatni. Ez az éjszakai élet központja, bárok egymás után, éjszakai szórakozóhelyek és kisebb-nagyobb bevásárlóközpontok váltják egymást. Estére az év minden napján zsúfolásig megtelik emberekkel és itt bőven akad látnivaló. Lehet szeretni, vagy utálni, de kétségtelen, hogy szinte minden utazó megfordul itt látogatása során. A parttól távolabb haladva nagyobb bevásálóközpontokat, box stadiont és egyre olcsóbb szálláshelyeket, éttermeket találsz.

Északnyugati partvidék: a Patongtól északra helyezkedő partszakaszok sokkal nyugodtabbak és kevésbé látogatottabbak, mint déli testvéreik, így a nyugodtabb pihenésre vágyóknak tökéletes célpontot biztosítanak.

Kamala Beach: Patongtól 7 km-re északra található és ahogy távolodunk Patongtól, és sokkal nyugodtabb, jóval kevesebb emberrel. Tengerpartja nyugodt, nincs a part mentén autóút, csak egy gyalogo promenád, így hangulata is más, mint a déli partoké. A promenád mentén hangulatos kis reggae bárok, éttermek, néhány kisebb-nagyobb szállodával. Kamalán  található a Phuket Fantasea is, itt megnézheted a legnépszerűbb show-t a szigeten, ami  a Thaiföldi Turizmus Legkitűnőbb Látványosság díját is elnyerte. Jegyeket nálunk is lehet váltani az előadásokra.

Surin Beach: Patongtól északra haladva általánosan elmondható, hogy minél északabbra mész, annál kevesebb turistával találkozol. Kamalától pár kilométer választja el, útközben érdemes megállni Laem Sing Beach-en, mely egy eldugott kis ösvényen közelíthető meg a hegyi úttól, gyalogszerrel. A motoroknak külön parkoló üzemel az út mentén, így nehéz elvéteni a helyet. A tengerpart kis öblében a legjobb hullámfürdőben lehet részünk.

Surin Beach-re és az északi üdülőhelyekre jellemző, hogy több a muszlim lakos és visszafogottabb a légkör. A piacuk kötelező látványosság. Itt bepillantást nyerhetsz az igazi thai konyha specialitásaiba és alkudozhatsz fűvel-fával.

A tengerpartja gyönyörű, a hangulat nyugodt és békés, és észak felé haladva a parton egyre több új építésű szálloda és étterem várja a turistákat.

Bang Tao Beach: a reptér felé haladva ez a következő nagyobb homokos part  A 8 km hosszú a homokos parton jó eséllyel találni kietlen partszakaszokat, ahol a madár se jár.

Kevesebb a turista, de itt találhatóak a sziget legexkluzívabb szállodái. A Laguna Phuket komplexum öt luxusszállóból áll, van itt lovas club, gyógyfürdő, golfpálya és még sok lehetőség az exkluzív pihenésre.

Phuket Látnivalók gyűjteményünkben az egész család számára élvezhető programok, tengeri és szárazföldi kirándulások között válogathatsz. Felfedezheted a Phuket környéki Nemzeti Parkokat, a dzsungel sűrűjétől a víz alatti korallzátonyok színpompás világáig. Itt a Phuket környéki látnivalókhoz juthatsz el:

Kajakozz a Phang Nga öböl mesés szigetei között, tengeri barlangokban vagy a csodás Cheaw Lan tavon.

Ismerd meg a dzsungelt a Khao Sok Nemzeti Park ösvényein, csodás vízesések és egzotikus állatok között.

Járd be a legszebb tengerpartokat Phi Phi és Similan szigetek környékén, majd pillants le a víz alá a kristálytiszta vízben.

Ismerd meg a helyi szokásokat, ízeket, a Thai kultúrát és felejthetetlen élményekben lesz részed. Fedezd fel az eldugott tengerpartokat, kilátóhelyeket. Látogasd meg Phuket legnagyobb Buddhista templomát, a Wat Chalong-ot. Találkozz a Buddhista szerzetesekkel a Big Buddha szobornál és vess egy pillantást a gyönyörű tájra. Ha pedig szeretnéd Phuket múltját is megismerni: vár Phuket Town.

Jó szórakozást mindenkinek!